Totuus taikurin korttipakastaTaikurin omituisia juttuja nähdessään ihmiset helposti tekee päätelmän, että silmänkääntäjän välineissä täytyy olla jotain "erikoista". Miten muuten se kaikki voisi olla mahdollista?


Mulla on absurdien selitysten kehittämisestä paljon omakohtaista kokemusta. Kun itse tapasin untuvikkona ensimmäistä kertaa taikurin, kysyin vakavissani: "Voitko näyttää sun taskut, onko sulla jokin kaukosäädin, jota painamalla pelikortit vaihtaa väriä?"


En olekaan koko urani aikana törmännyt yhtä villeihin selityksiin, mitä omassa mielessäni liikkui taikurin esitystä seuratessa. Mielikuvitukseni keksi vaikka minkälaisia elektronisia vempaimia, joilla voi lukea ajatuksia, vaikuttaa painovoiman lakeihin, muuttaa asioita näkymättömäksi ja niin edelleen.


Sitä en tosin pysähtynyt miettimään, että jos tää tyyppi oikeasti pystyy tähän kaikkeen mitä epäilin, niin miksi hän tyytyisi tekemään jotain kämäisiä korttitemppuja? Hän voisi myydä nämä salaisuudet Pentagonille ja elää miljonäärinä jossain kaukaisella paratiisisaarella...


Mutta joo. Epäilys, että taikurin korttipakassa on jotain "vikaa" on todennäköisesti yksi yleisimmistä, joihin itse törmään. Sanottakoon siis kaikille yhdellä iskulla, että korttipakkani on ihan tavallinen. Niin imarteleva kuin väite onkin, että se olisi täynnä huippu nanoteknologiaa, jonka rinnalla Marvelinkin elokuvat kalpenee.


Toki jotkut ei tätä sanomallakaan usko. Tästä syystä esityksessäni onkin kohtia, joissa avustajat sekoittavat käytössä olevan korttipakan ja samalla tarkistavat, että se on tavallinen. Jos sieltä löytyy salaluukkuja, piilotettuja pingviinejä, avaruusolentojen teknologiaa tai muutakaan epäilyttävää, niin keikasta ei tarvitse maksaa mitään. Tämän voin luvata hyvillä mielin, sillä jään joka tapauksessa voitolle. Olenhan ehtinyt taikoa yleisön lompakot tyhjiksi useaan otteeseen ennen esityksen loppua.

Julkaisut
Arkisto