Mahdottomuuden rajoja tutkimassa


Me elämme maailmassa, missä meistä jokainen on vanki. Kohtaamme jatkuvasti rajoja: asioita, joita emme voi tehdä ja asioita, joita emme voi saada. Rajat muodostavat meille vankilan, joka estää meitä elämästä niin vapaasti, kuin kaipaisimme. Usein nämä rajat ovat kuitenkin ainoastaan meidän omassa päässämme. Sanotaan, että jokainen ihminen on oman vankilansa arkkitehti. Usein me toivommekin, että voisimme rikkoa kaikki rajat, jotka pidättelevät meitä. Mitä jos se olisikin mahdollista?

Mitä on taikuus?

Taikuuden parissa tutkitaan jatkuvasti sitä, mikä on mahdollista. Taikuus on sana, joka herättää monenlaisia mielikuvia. Minulle taikuus on ensisijaisesti sanoma toivosta. Se viestittää, että se, mitä pidetään mahdottomana, voikin olla mahdollista. Se ei kuitenkaan lupaa, että mahdoton on mahdollista. Taikuus muistuttaa, että meidän ymmärryksemme siitä, mikä on mahdotonta, on rajallista. Siksi se on lupaus siitä, että tilanteessa kuin tilanteessa on toivoa. Jopa sellaisissa tilanteissa, joissa meistä tuntuu, että peli on jo pelattu. Sitä taikuus on ainakin minulle.

Monet ajattelevat, ettei taikuutta ole olemassa. Itselleni taikuuden maailma on vähän kuin sateenkaari taivaalla. Muistan lapsena uskoneeni, että sateenkaari on jotain todellista – jotain sellaista, jota pitkin voi kiivetä taivaalle. Kokemukseni oli niin todellinen, että lähdin polkupyörällä jopa etsimään sateenkaaren alkua. Myöhemmin tietysti opin, että se on pelkkä heijastus, vähän samalla tavalla kuin kangastus aavikolla. Asiat eivät aina ole sitä, miltä ne näyttävät. Kuitenkin kokemus on aito. Sama pätee myös taikuuteen. Sitä on olemassa - ainakin kokemuksen tasolla.

Keskeneräisenä rajojen keskellä

Meillä jokaisella on tavoitteita, joiden kanssa kamppailemme. Minulle tärkein tavoite taikurina on tarjota ihmisille taianomaisia kokemuksia. Taikuus on raaka laji, missä yksikin pieni virhe voi johtaa siihen, että taianomainen kokemus jää syntymättä. Toisina päivinä onnistun paremmin kuin toisina ja monesti olen myös epäonnistunut. Vuosien saatossa olen oppinut antamaan itselleni paremmin anteeksi oman keskeneräisyyteni ja taistelemaan ahkerammin tavoitteideni eteen, puutteistani huolimatta. Itsensä kehittäminen ja rajojen puskeminen on kivuliasta. Unelmien saavuttaminen vaatii sitä, että analysoin jatkuvasti omaa vankilaani ja hyökkään rohkeasti kohti niitä rajoja, jotka pidättelevät minua. Yksi suurimmista valheista, jolla usein rajoitan itseäni, ovat sanat: “Minä en pysty ja minä en riitä.” Ero sen välillä, mitä uskottelemme itsellemme ja sen välillä, mikä on totta, on useimmiten tähtitieteellinen.

Taikurina toimiminen on avannut silmäni hahmottamaan paremmin mahdollisen ja mahdottoman välistä rajamaastoa. Vuosien saatossa olen esiintynyt tuhansille ihmisille lukuisissa eri tilanteissa ja tilaisuuksissa. Taikuudesta on tullut minulle elämäntapa, jonka vaikutus näkyy elämäni kaikilla osa-alueilla. Toivon, että joku päivä tapaamme ja pääsen näyttämään sinulle jotain siitä, mitä olen löytänyt matkallani taikuuden maailmaan. Olen nimittäin pala palalta oppinut, että asiat, joita ennen pidin mahdottomina, eivät sitä olekaan. Tänä päivänä saan tehdä taikuutta ammatikseni. Saan elää unelmaani.


Julkaisut
Arkisto